Uudiste nimekirja

Pressiteade

9. mai 2017

„Euroapotheca“ kasvas 2016. aastal kindlalt

Baltikumis, Poolas ja Ukrainas tegutsevate apteekide ketti ja farmaatsiatoodete hulgimüügiga tegelevaid ettevõtteid haldava kontserni „Euroapotheca“ konsolideeritud käive kasvas 2016. aastal 4,8 protsendi võrra ja küündis 353 miljoni euroni (käibemaksuta). „Euroapotheca“ kaubamärkide all avati 24 uut apteeki, neist 14 Leedus.

„Euroapotheca“ peadirektor Rūta Lapinskienė ütleb, et käibe suurenemise taga oli apteegiketi arendamine, tervise- ja ilu-, eriti kosmeetikatoodetest huvitatud klientide arvu kasv ja teeninduskvaliteedi paranemine. „Kasv sai meile osaks tänu uutele avatud ja ümber ehitatud apteekidele ning tänu kliendirahulolu suurenemisele. 2016. aastal töötas kontserni kuuluvates ettevõtetes umbes 1850 proviisorit ja farmatseuti, seega jääb meie jaoks tähelepanu keskpunkti töötajate pädevuse arendamine“ ütles Rūta Lapinskienė.

Riikide lõikes üksikute ettevõtete tulemustest rääkides tunnustab „Euroapotheca“ peadirektor Rūta Lapinskienė Eestit, mis paistis silma kõige suurema käibe kasvu poolest. Eestis tegutsevate ettevõtete käive küündis möödunud aastal 31 miljoni euroni (käibemaksuta).

„Eesti käive kasvas eelmise aastaga võrreldes 13 protsendi võrra. 2016. aasta jooksul avati Eestis viis uut apteeki,“ ütles „Euroapotheca“ peadirektor.

Kõige suurema aastakäibe saavutasid kontserni Leedus tegutsevad ettevõtted. Need ettevõtted kasvasid järjekindlalt ning nende aastakäive suurenes 5 protsendi võrra 233 miljoni euroni (käibemaksuta).

Eelmisel aastal kasvas Lätis tegutsevate ettevõtete käive 10 protsendi võrra 49 miljoni euroni (käibemaksuta). 2016. aastal avati Lätis üks uus apteek.

Poolas tegutsevate ettevõtete kogukäive langes veidi, 41 miljoni euroni (käibemaksuta). Eelmisel aastal avati kaks uut apteeki, ent apteegiketi arendamine on Poolas endiselt üheks prioriteetsetest valdkondadest. Ukrainas avati kaks uut apteeki. Ukraina apteekide käive kasvas viimase aasta jooksul peaaegu viis korda, 0,5 miljoni euroni (käibemaksuta).

EUROAPOTHECA, UAB on Leedu kapitalil põhinev rahvusvaheline kontsern, kuhu kuulub Leedus, Lätis, Eestis, Poolas ja Ukrainas tegutsevad ettevõtted. Nimetatud riikides tegutseb nimede EUROVAISTINĖ, EUROAPTIEKA, EUROAPTEEK, EURO APTEKA ja EURO АПТЕКА all hetkel 452 apteeki, neist 268 Leedus, 52 Lätis, 46 Eestis, 82 Poolas ja 4 Ukrainas. Kontserni kuuluvad ettevõtted annavad tööd peaaegu 3000 inimesele.

Laura Bielskė
Kommunikatsioonijuht